Blog

Μείνετε ενημερωμένοι
Friday, 15 May 2015 09:46

Ο Οικονομολόγος Απόστολος Χριστοδουλάκης συμμετείχε στο 8ο Συνέδριο Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων.

Εισήγηση για το Νέο ΕΣΠΑ, την Φορολογική Πολιτική και την Ανάπτυξη. Προτάσεις του Συνεδρίου.

Ο Απόστολος Χριστοδουλάκης συμμετείχε στο 8ο Συνέδριο Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων, στην Πάρο, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Ακτή, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου 2015. Προσκεκλημένος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου Αντιπάρου, του οποίου είναι Φορολογικός Σύμβουλος και Σύμβουλος σε θέματα Επιδοτήσεων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Απόστολος Χριστοδουλάκης ανέπτυξε το θέμα του ΕΣΠΑ και της Φορολογικής Πολιτικής. Ταυτόχρονα επεσήμανε πως αυτά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη του Νομού Κυκλάδων.

Στο συνέδριο απεύθυνε χαιρετισμό η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ενώ συμμετείχαν ως σύνεδροι πολλοί πρόεδροι και εκπρόσωποι των εμπορικών, επαγγελματικών και βιοτεχνικών συλλόγων Κυκλάδων. Οι πρόεδροι των συλλόγων επεσήμαναν τα προβλήματα των επιχειρηματιών του Νομού.

paros 1

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ανταλλάξαμε απόψεις για τις προοπτικές και τα θέματα που προβληματίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις. Με την παρουσία του Απόστολου Χριστοδουλάκη στο 8ο Συνέδριο Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων επιβεβαιώνουμε την δέσμευσή μας να παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις στον επιχειρηματικό κόσμο, να κάνουμε προτάσεις και να δίνουμε ουσιαστικές λύσεις.

paros 1

Ο Απόστολος Χριστοδουλάκης, ως κύριος ομιλητής για το ΕΣΠΑ και ως Φορολογικός Σύμβουλος, παραθέτοντας τις απόψεις του στο Συνέδριο συνεισέφερε στον διάλογο και την διαμόρφωση βασικών σημείων του Ψηφίσματος τους Συνεδρίου, όπως:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

“1. Η αντοχή της μικρομεσαίας νησιωτικής εμπορικής επιχείρησης έχει φθάσει στα όριά της. Καλούμε την Πολιτεία να πραγματοποιήσει με τους Εμπορικούς Συλλόγους των νησιών και την ΕΣΕΕ έναν ουσιαστικό, καλόπιστο, εποικοδομητικό και διαφανή διάλογο με στόχο την επιβίωση της νησιωτικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Θέλουμε περισσότερα εργαλεία για την ανάπτυξη των νησιών, λιγότερη γραφειοκρατία και σεβασμό από το Κράτος στην νησιωτικότητα.”

“3. Ο φόρος πολυτελείας σε 22 νησιά δημιουργεί ανισότητες σε μία περιοχή, που η γεωγραφική της διαμόρφωση ποτέ δεν αποκόπτει το ένα νησί από το άλλο, είτε αφορά τα τουριστικά, είτε αφορά τα γενικότερα κοινωνικά χαρακτηριστικά. Ζητούμε την αποφυγή οποιασδήποτε κατ’ αποκοπή φορολόγησης, που δημιουργεί έλληνες επιχειρηματίες δύο ταχυτήτων. Γενικότερα, οι πληττόμενες κοινωνίες των νησιών δεν μπορούν να αντέξουν μεγαλύτερη φορολογία. Όλες οι αυξήσεις σε οποιοδήποτε φόρο πρέπει άμεσα να αντισταθμιστούν από ισοδύναμα αναπτυξιακά μέτρα.”

“10. Τα ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα δεν είναι εργαλεία που επιτρέπεται να χάνουμε. Θέλουμε συντονισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, των Εμπορικών Συλλόγων των νησιών και των Δήμων μας ώστε στην νέα προγραμματική περίοδο να σχεδιαστούν, να εγκριθούν και να υλοποιηθούν προγράμματα εντοπισμένα στην μικρομεσαία νησιωτική επιχειρηματικότητα.”

Το συνέδριο Πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την ΕΣΕΕ – ΙΝΕΜΥ με τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη και το ΔΣ της ΕΣΕΕ να συμμετέχουν ενεργά στις εργασίες του συνεδρίου.

 

paros 1

Φώτο 1: Ο Απόστολος Χριστοδουλάκης με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλη Κορκίδη και τον Πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου- Αντιπάρου Απόστολο Αλιπράντη.

Συνδιοργανωτής του Συνεδρίου ήταν και το Επιμελητήριο Κυκλάδων , με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου να επισημαίνει τα βήματα που έχουν γίνει στην εξυπηρέτηση του επιχειρηματικού κόσμου των Κυκλάδων.

paros 1

Φώτο 2: Ο Απόστολος Χριστοδουλάκης με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννη Ρούσσο.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες μεταξύ των οποίων ήταν και ο τ. Καπετάνιος Σπύρος Θηραίος.

paros 1

Φωτο3. Ο Απόστολος Χριστοδουλάκης με τον Πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου Ανδρέα Τσιμέκη και τον τ. Καπετάνιο Σπύρο Θηραίο

Τέλος στο Συνέδριο έγιναν Παρουσιάσεις για την Κρουαζιέρα, το Yachting και πολλά άλλα θέματα που άπτονται της ανάπτυξης των Κυκλάδων

paros 1

Φώτο 4. Ο Απόστολος Χριστοδουλάκης με τον Εκπρόσωπο των Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλίας Ναύαρχο ε.α. Αντώνη Καλούδη και τον Διευθύνων Σύμβουλο της Impressme Creative Communication Γιώργο Δαουλάρη.

Σχετικά με τον Απόστολο Ελ. Χριστοδουλάκη

Ο Απόστολος Ελ. Χριστοδουλάκης είναι Οικονομολόγος Επιχειρήσεων, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της «Χριστοδουλάκης Ελ. Απόστολος, Λογιστές – Επιχειρηματικοί Σύμβουλοι»

Είναι Πτυχιούχος Οικονομικής Επιστήμης (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), με μεταπτυχιακές Σπουδές στην Οικονομική των Επιχειρήσεων στο Λονδίνο( Business Economics-International Business Economics, MSc , City University, London).Είναι Φοροτεχνικός και Λογιστής με άδεια Ά τάξης.

Με εμπειρία επί σειρά ετών ως Οικονομικός και Φορολογικός Σύμβουλος και με προϋπηρεσία σε πολυεθνικές επιχειρήσεις ,εμφανίζεται τακτικά σε τηλεοπτικές εκπομπές και αρθρογραφεί, αναλύοντας τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις, τα φορολογικά και αναπτυξιακά τεκταινόμενα.

Κάνει συχνά ομιλίες και είναι Τακτικό Μέλος της Επιτροπής Κρατικών Προμηθειών του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.